Както Plovdiv24.bg пръв съобщи, трима полицаи от районното управление в Раковски

...
Както Plovdiv24.bg пръв съобщи, трима полицаи от районното управление в Раковски
Коментари Харесай

Шефът на полицията в Раковски арестуван заради рекет или подкуп?

Както Plovdiv24.bg  пръв заяви, трима служители на реда от районното ръководство в Раковски са арестувани в ареста . Според информация на " Марица.бг " униформените са били арестувани още през вчерашния ден за изнудване на човек в Раковски.

Георги Илиев пое Районното в град Раковски преди две години, като беше назначен на поста от тогавашния началник на пловдивската полиция Христо Разсолков след пенсионирането на предходния шеф. Преди това Георги Илиев беше началник на Магистрална полиция под тепетата. Засега няма публична информация по случая нито от ОДМВР - Пловдив, нито от прокуратурата. 

Според проверяващи, представени от " 24 часа " става въпрос за рушвет над 15 000 лв.. От полицията отхвърлят на този стадий детайлности и дават обещание. Шефът на регионалната дирекция на МР Атанас Илков удостовери за случая. " Моля ви, не ми го причинявайте. Питайте прокуратурата ", настоя той. " Илиев и двамата полицейски чиновници са арестувани през днешния ден ", сподели шефът на окръжната прокуратура Румен Попов. И добави, че сега работели по случая. Престъпленията против Илиев и подчинените му излезли нескрито около разследваните пловдивски служители на реда Стефан Модев и Петър Атанасов, които бяха арестувани поради въоръжен обир на бус с цигари през май м.г.

Това стана на " Кукленско шосе ", като ченгетата заплашили с оръжие лидерът на автомобила Ерхан Хакков и го завързали със свински опашки. Редови служители на реда настояват, че сътрудника им Модев показал доста висок стандарт и карал безценен джип. През септември 2015 година други двама шефове на полицейски ръководства в Пловдивско се разделиха с постовете си. Димчо Темелков, който ръководеше районно управление (на МВР) в Асеновград и Васил Налбантов, който бе отпред на районното в Първомай бяха разследвани за длъжностни закононарушения. Заедно с тях бяха задържани зам.-полицейски началник от Първомай и двама оперативни служащи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР